top of page

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder." Don Bosco

inschrijfavond

Laat hier je gegevens achter zodat we je alle info omtrent de openschooldag, infoavonden en inschrijvingsprocedure bezorgen.

inschrijven voor het eerste jaar

 

Ook dit schooljaar werken alle Kortrijkse scholen met een digitaal aanmeldsysteem voor nieuwe eerstejaars.

Hoe werkt het?

Op zaterdag 24 februari 2024 (13 uur – 18 uur) organiseren we onze openschooldag waar we onze 6-jarige school voorstellen. Die dag krijg je informatie over de werking en het pedagogische project van onze school. Je kan doorlopend via een persoonlijke rondleiding kennismaken met de school en heel wat leerkrachten .

Op dinsdag 5 maart en maandag 25 maart 2024 om 19 uur gaat een infoavond door voor nieuwe leerlingen van het eerste jaar en hun ouders. Inschrijven voor elk van deze momenten zal mogelijk zijn vanaf maandag 18 december 2023.

Van maandag 25 maart 2024 tot vrijdag 19 april 2024 kan je aanmelden op het systeem. Je hebt hiervoor de volledige periode de tijd. De chronologie van aanmelden heeft geen invloed op de toewijzingen.

Aanmelden kan via onze website waar je een link zal vinden of via www.naareensecundaireschool.be. Kies voor secundair onderwijs en zet het Don Boscocollege op de eerste plaats, een reserveschool op de tweede plaatse. Je eerste keuze heeft voorrang.

Op maandag 13 mei 2024 krijg je vanuit het LOP(lokaal overleg platform) een uitnodiging om je effectief in te schrijven. Met dit ticket kan je tussen dinsdag 14 mei en maandag 10 juni naar de school komen en je inschrijven. Na 10 juni is je ticket niet meer geldig.

Op dinsdag 14 mei 2024 organiseren we een inschrijfavond voor alle leerlingen met een ticket.

Indien je een broer of zus hebt op onze school of je bent de zoon/dochter van een personeelslid dan heb je wettelijk voorrang, maar dan moet je ook deze procedure volgen.

Inschrijven voor een ander leerjaar

 

Inschrijvingen voor een ander leerjaar zijn mogelijk na de paasvakantie zonder aan te melden via een digitaal systeem en kan tijdens de kantooruren of op afspraak. 

Op zaterdag 24 februari 2024 (13 uur – 18 uur) organiseren we voor alle geïnteresseerden onze openschooldag.

Op maandag 6 mei om 19 uur houden we een infoavond voor nieuwe leerlingen van andere leerjaren.

Don Boscocollege
Don Boscolaan 30
8500 Kortrijk
info@donboscokortrijk.be
056/265050

inschrijven infoavond
bottom of page