top of page

Don Bosco beleven doe je ook in de vakantie.
We streven ernaar om aan elk jaar een kamp of reis aan te bieden.

 

"Als je als leerkracht alleen maar voor de klas staat en nergens anders te vinden bent, ben je gewoon een leerkracht. Maar meng je tussen de jongeren, en je wordt één van hen." Don Bosco

We zijn volop bezig met het in elkaar steken van een vernieuwd kamp voor de eerste graad. We hopen om dit jaar alvast ons kamp te kunnen organiseren.
Meer nieuws volgt...

Lechtalkamp…
Een kamp voor FERME derdes

De goesting van de leiding is elk jaar heel groot om onze derdes een onvergetelijk kamp te kunnen aanbieden.

Een kamp waar verbondenheid, verantwoordelijkheid, vrijheid, plezier, afzien en zoveel meer centraal staan...

Een kamp waar men de leerlingen in contact laten komen met de natuur in al haar facetten…

Ben je benieuwd en wil je meer weten?
Hou dan zeker jullie smartschool in de gaten na de herfstvakantie, want dan begint elk schooljaar onze Lechtal campagne.

Het vierde jaar trekt  in de paasvakantie naar Berlijn.

Elk jaar trekken we met een groep vijfdejaars richting de Tsjechische Karst. In Řevnice, aan de oevers van de meanderende Berounka, logeren we er voor een 10-tal dagen in ons heem Léto. We vullen onze tijd met activiteiten die netjes het evenwicht houden tussen natuur, ontspanning en cultuur. Op het programma onder meer een flinke dagtocht, enkele uitstappen naar het wondermooie Praag, een dagje kanovaren, een heuse gala-avond en een bezoek aan het concentratiekamp Terezin. Zoals het op een kamp ook past, praten we ‘s avonds gezellig na over onze dag of zingen we uit volle borst bij een knetterend kampvuur. Dit kamp is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van 6 jaar Don Bosco!

Elk jaar trekken we met een groep zesdejaars richting Italië. In elf dagen zien we prachtige steden als Pisa, Lucca, Firenze, Siena, Napels, Pompeï, Rome, Assisi en Venetië. We laten ons onderdompelen in de Italiaanse sfeer en cultuur, we bewonderen historische toppers en duiken in het Italië van vandaag. De Vesuvius bewonderen vanop het oude marktplein van Pompeï, het Vaticaan bezichtigen, de vinger aan de oude Romeinse pols houden op het Forum Romanum of het Colloseo, in de voetsporen van Franciscus een voettocht maken door een lentelandschap in Umbrië of door de lagune richting het prachtige San Marco varen, we doen het allemaal. De leerlingen worden gegidst door de eigen leerkrachten, we slapen in verzorgde hotels en gaan samen elf dagen op pad. Voor veel leerlingen een mooie afronding van zes jaar en een historische reis.

bottom of page